۰۹۱۰۴۵۰۳۳۰۰

با دفتر ما تماس بگیرید

info@anjamproposal.com

برای ما ایمیل بفرستید

تفاوت پروپوزال و مقاله | بررسی اهداف و ساختار هر کدام

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا با نام پروپوزال و مقاله آشنا هستند. به هر حال شما در مقاطع تحصیلات تکمیلی ممکن است در وضعیتی قرار بگیرید که احتیاج به نوشتن مقاله و پروپوزال داشته باشید، بنابراین باید تفاوت پروپوزال و مقاله را بدانید. این تصور که پروپوزال نسخه خلاصه شده از مقاله است شاید در یک نگاه کلی اشتباه نباشد اما هدف، ساختار، شیوه نوشتار و حتی تعداد کلمات و نوع محتوای پروپوزال و مقاله متفاوت از هم است. قبلا در صفحه پروپوزال چیست بصورت مفصل پروپوزال را معرفی کرده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از این صفحه بازدید کنید.
تفاوت پروپوزال و مقاله
آنچه در این صفحه میخوانید

تفاوت پروپوزال و مقاله از نظر هدف

اولین و مهمترین بخش از تفاوت پروپوزال و مقاله مربوط به اهدافی است که هر یک دنبال می کنند. هدف از نگارش پروپوزال این است که موضوع اصلی تحقیق مشخص شود. وقتی موضوع اصلی مشخص شد باید بیان شود که چرا این موضوع انتخاب شده و در واقع نوبت به بررسی اهمیت موضوع است. یکی از بخش های مهم هدف پروپوزال این است که شما ثابت کنید چطور می خواهید اقدام به انجام تحقیق کنید. در واقع شما در نگارش پروپوزال پیش بینی خود از موضوعی که قصد دارید روی آن تحقیق و تفحص داشته باشید را بیان می کنید. هدف از نوشتن پروپوزال ایجاد یک نقشه راه برای انجام پایان نامه است تا استاد راهنمای شما بداند که قرار است یک سال از زمان خود را بر روی تحقیق بر چه موضوعی و با چه نتیجه ای پیش ببرید.

اما هدف از نگارش مقاله وابسته به زمان و مکان مشخص می شود. مثلاً امکان دارد شخصی برای یک کنفرانس اقدام به نوشتن مقاله نماید. شخص دیگر ممکن است برای اینکه نتیجه مشاهدات چندین ساله خود را در قالب یک متن گزارش دهد به سراغ مقاله برود. شخصی برای اینکه رزومه قوی تری داشته باشد اقدام به نوشتن مقاله می کند. مهمترین هدفی که می تواند تفاوت پروپوزال و مقاله را مشخص کند این است که مقاله در نهایت منتشر شده و یک کار پژوهشی و تحقیقی محسوب می شود که سایر افراد می توانند آن را بخوانند و از آن استفاده کنند اما پروپوزال یک محتوای شخصی است. مهمترین هدف از نگارش مقاله انتشار نتایج تحقیقات و آزمایشات مختلف برای عموم افراد است.

تفاوت پروپوزال با مقاله از نظر ساختار

در بررسی تفاوت پروپوزال و مقاله حقیقتاً ساختار هر یک متمایز از دیگری است. شما پیش از نوشتن مقاله و پروپوزال باید به شیوه نامه نگارشی که اعلام می شود توجه کنید. شیوه نامه نگارشی پروپوزال از سوی دانشگاه و شیوه نامه نگارشی مقاله از سوی مجله و یا ژورنال مربوطه اعلام می شود.

اجزای پروپوزال معمولاً به این صورت است که در ابتدا عنوان پروپوزال نوشته می شود تا اولین ارتباط خواننده با مطلب مورد نظر مشخص شود. سپس نوبت به بیان مساله اصلی است. این قسمت با دقت و جزییات بیشتری بیان می شود و هدف این است که سوالات بیشتری در ذهن خواننده نقش ببندد. بر اساس شیوه نامه اعلام شده از سوی دانشگاه شما باید تا حدی به نتایج مطالعاتی که در گذشته در مورد موضوع مورد نظر انجام شده بپردازید. در ساختار پروپوزال، بیان هدف ها و فرضیه های موجود در بخش های پایانی انجام شده و پس از آن لازم است بیان شود که فرد از چه روشی و یا با انجام چه مراحلی توانسته این اطلاعات را جمع آوری نماید. در نهایت هم، همه منابع استفاده شده ذکر می شود.

حال که تفاوت پروپوزال و مقاله مدنظر است برسیم به ساختار مقاله که معمولاً با عنوان مقاله و نام نویسنده در صفحه اول همراه است. در واقع در این بخش خوانده اطلاع کمی از موضوع و هدف نوشتن مقاله کسب می کند. ساختار مهم مقاله مربوط به خلاصه آن است که معمولاً جامع و کوتاه در حدود 300 کلمه خواهد بود. حال نوبت به بیان ادعای فرد است. در این قسمت فرد خلاصه ای از مطالعات پیشین خود را بیان می کند تا ثابت کند که پژوهش او عمیق است. (در مقاله شخص تحقیق را انجام داده است اما در پروپوزال شخص قصد دارد مجوز انجام تحقیق بگیرد!) در واقع هدف اصلی از این قسمت آماده کردن مطلب اصلی خواهد بود. سپس نتیجه تحقیقات و مطالعات بیان شده و نتیجه گیری آخرین قسمت مقاله است. شخص می تواند پیشنهادات خود را نیز در پایان بیان کند.

تفاوت پروپوزال و مقاله از نظر تعداد کلمه

دقت کنید که تعداد کلمات مقاله و پروپوزال طبق موضوع انتخابی و همینطور مقطع تحصیلی شخص متغیر است. تعداد کلمات مقاله بسته به مجله و ژورنال انتخابی و همینطور مقطع تحصیلی شما و نوع مقاله می تواند بین 3000 الی 6000 کلمه را شامل شود.
در مورد تعداد کلمات به کار رفته در پروپوزال در ابتدا باید به مقطع تحصیلی دقت کرد. اگر پروپوزال برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد باشد معمولاً تا 3000 کلمه پذیرفته می شود اما برای مقطع دکترا با توجه به حساس بودن این مقطع به منظور انجام پایان نامه بین 6000 تا 8000 کلمه نیز برای پروپوزال قابل قبول است.

تفاوت پروپوزال و مقاله از نظر محتوا

از دیگر تفاوت پروپوزال با مقاله مربوط به محتوای آنها است. مقاله و پروپوزال از نظر محتوا با هم تفاوت دارند. دلیل این موضوع اهداف متفاوتی است که هر یک دنبال می کنند. اگر بخواهیم این موضوع را به زبانی ساده تر توضیح دهیم باید اینطور بگوییم که محتوای پروپوزال حول محور موضوع، علت انتخاب آن و چگونگی پرداختن به آن می چرخد. اما مقاله واقعاً رویکرد متفاوتی دارد. مثلاً مقدمه ای که برای مقاله نوشته می شود بسیار حایز اهمیت بوده و جذاب بودن آن برای فرد یک نکته مهم است. در قسمت میانی مقالات جزییات تحقیق و چگونگی انجام آن قرار می گیرد، در حالی که ممکن است در پروپوزال این موضوع اصلاً به شکل جزئی پرداخته نشود و بیان مساله مهمتر باشد. شاید همین جزییات تحقیق مهمترین تفاوت پروپوزال با مقاله از نظر محتوا باشد.

در پروپوزال نیازی به بیان جزییات تحقیق و یا روش های به کار رفته نیست. هدف اصلی این است که چرا چنین موضوعی انتخاب شده و اهمیت آن چیست و نهایت قرار است به کجا برسد و یا چه مشکلی را برطرف کند اما در مقاله باید جز به جز مسیر تحقیق مشخص شده باشد. در مقاله شخص باید نتیجه گیری کامل و واضحی داشته باشد. حتی نیاز است تا ایده ها و آموخته های نویسنده نیز به شکل خلاصه شده بیان شود. این در حالیست که نتیجه گیری در پروپوزال خلاصه بوده و تنها نمای کلی از مسیر تحقیق تا رسیدن به یک قسمت اصولی را مشخص می کند.

مقاله علمی و پروپوزال با موارد زیر یکسان نیستند!

بسیاری از افراد این تصور را دارند که تفاوت پروپوزال و مقاله بیشتر به این صورت است که مقاله خلاصه ای از پژوهش است در صورتی که واقعاً خلاصه ای از پژوهش می تواند تنها بخش کوچکی از مقاله باشد. بسیاری از افراد مقاله را یک نوع گزارش در خصوص یک موضوع می دانند و پروپوزال را معرفی موضوع! این در حالی است که هم پروپوزال و هم مقاله در مورد یک موضوع کاملاً مشخص صحبت می کنند و هدف صرفاً ارائه یک گزارش نیست.
برخی از دانشجویانی که کمتر وارد میدان پژوهشی شده اند، اینطور تصور می کنند که مقاله و پروپوزال نوشته ای صرفاً درباره باورهای شخصی است. این در حالی است که باورهای شخصی اگر هم مقاله و پروپوزال بیاید باید کاملاً احتیاط شود و همه جوانب آن به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد.
حتی می توان اینطور گفت که پروپوزال و مقاله صرفاً با هدف مرور اجمالی یک موضوع نوشته نمی شوند. در واقع باید بدانید مرور یک موضوع ممکن است یک بخش بسیار کوچک از هر دو متن مقاله و پروپوزال باشد نه کل آن.
تصور اینکه فکر کنید نوشتن یک مقاله و یا پروپوزال به منظور رسیدن به خلاصه آنچه که دیگران پیرامون یک موضوع تحقیق کرده اند، به کل اشتباه است. شما فقط از پژوهش های افراد دیگر استفاده می کنید تا به موضوع جدید و قابل تحقیق مربوط به خود برسید.

تفاوت پروپوزال و مقاله طبق نظر پژوهشگران

برای اینکه تفاوت پروپوزال و مقاله را بهتر بیان کنیم نظر کارشناسان و محققین خبره مجموعه انجام پروپوزال را نیز برایتان میگوییم. پروپوزال در واقع یک نوع پیشنهاد و درخواست است. درخواستی که هنوز به تایید نهایی نرسیده و اساتید با خواندن آن به این نتیجه می رسند که آیا می توان روی چنین موضوعی پایان نامه نوشت یا نه. در واقع هدف اصلی از نگارش پروپوزال این است که اساتید و سایر اعضای هیئت علمی به اهمیت موضوع پژوهش پی ببرند و مجوز شروع تحقیق را به شما بدهند.
وقتی صحبت از مقاله می شود یعنی پژوهش های علمی گسترده ای صورت گرفته است. مقاله در مورد یک موضوع مشخص به صورت تخصصی تر می پردازد. در واقع با نوشتن مقاله پژوهشگر توانسته است نتایج تحقیق خود را به صورت منسجم و قابل انتشار ارائه دهد. بنابراین با نوشتن پروپوزال به جامعه دانشگاهی ثابت می کنید که می توانید در مسیر تحقیق قدم بردارید و با نوشتن مقاله اعتبار علمی خود را مبنی براینکه یک پژوهشگر هستید افزایش می دهید. پروپوزال بیشتر در قالب تکمیل یک فرم که از سوی دانشگاه به شما ارائه می شود معنا پیدا می کند اما مقاله شامل محتوای متنی گسترده تر و امار و ارقام و گاهی تحلیل های نموداری هم خواهد بود.
اگر قصد سفارش پروپوزال را دارید می توانید همین حالا به صفحه های انجام پروپوزال دکتری و انجام پروپوزال رفته و سفارش خود را نهایی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ثبت سفارش لطفا در تلگرام یا واتساپ یا ایتا به شماره 09104503300 پیام دهید.