۰۹۱۰۴۵۰۳۳۰۰

با دفتر ما تماس بگیرید

info@anjamproposal.com

برای ما ایمیل بفرستید

پیشینه تحقیق در پروپوزال | از نحوه نگارش تا بررسی اهمیت

پیشینه تحقیق همانطور که از اسمش هم حدس می زنید در مورد یافته های پژوهشی است که پژوهشگران قبلی در خصوص موضوع مورد نظر انجام داده اند. از آنجایی که یکی از قسمت های مهم فرم پروپوزال نوشتن پیشینه تحقیق است ما نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال را برایتان توضیح می دهیم تا بدانید چه فاکتورهای مهمی باید رعایت شود تا بخش پیشینه از سوی اساتید مورد قبول واقع گیرد.
پیشینه تحقیق در پروپوزال
آنچه در این صفحه میخوانید

پیش نیازهای لازم در نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال

اگر می خواهید نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال را یاد بگیرید اول از هر چیز باید به یافته های پژوهشی که در قسمت چکیده مشخص است، بپردازید. عجله نکنید ما به صورت گام به گام در مورد نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال صحبت می کنیم اما پیشینه پژوهش بخش جداگانه ای در پروپوزال نیست. این بخش هم به موضوع و هم به چکیده و در نهایت اهداف شما در پژوهش بستگی دارد.

سه سوال مهم به عنوان پیش نیاز پیشینه تحقیق قطعاً باید در این بخش پاسخ داده شود.

  •  اولین سوال این است که آیا به طور کلی قبلاً در خصوص مساله ما کاری انجام شده است یا خیر. پاسخ به این سوال باید کاملاً واضح و منطقی باشد. اگر موضوعی که انتخاب می کنید آنقدر جدید است که هیچ شخصی در طول زمان به آن نپرداخته است احتمالاً در یافتن مطالب علمی مرتبط به موضوع بعدها در پایان نامه خود به مشکل بر می خورید.
  •  سوال دوم که بخشی از ساختار و نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال محسوب می شود این است که آیا راه حلی برای مساله ما پیدا شده است که دیگر مجدداً نیاز به یک کار تکراری نباشد؟
  •  در نهایت نوبت به پاسخ به سوال سوم که مهمترین سوال و اصلی ترین بخش پیشینه تحقیق است می رسیم. اینکه آیا نقطه ابهام و تناقضی برای موضوع انتخابی وجود دارد که نیاز به پژوهش جدید را توجیه کند؟ در واقع پیشینه تحقیق شما باید بر محور همین سوال پیش برود.

نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال به صورت اصولی ( گام اول)

شما قرار است بگویید که قبلاً در مورد موضوع انتخابی شما چه پژوهشی هایی صورت گرفته و نقاط تاریک و یا ناقصی که هنوز جای پژوهش دارند کدام است با خواندن مقاله اهمیت و ضرورت تحقیق در پروپوزال درک بیشتری نسبت به این موضوع پیدا می کنید. شما می بایست اقدام به پیدا کردن پژوهش های قبلی در مورد موضوع خود کنید. اینکه چطور می خواهید این کار را انجام دهید خود بخش مهمی از نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال محسوب می شود. در واقع می خواهید ثابت کنید که خودتان می خواهید راه های نرفته را در خصوص موضوع مورد نظر بروید و استادتان را در این زمینه قانع نمایید. سه مرحله زیر از اصلی ترین اصول و نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال محسوب می شوند:

 تهیه واژگان کلیدی

برای اینکه پیشینه تحقیق شما سازماندهی خوبی داشته باشد و به نوعی فضای پر هرج و مرج نداشته باشید نیاز به تهیه فهرستی از کلید واژگان کلیدی دارید. حال سوال اینجاست که این کلید واژه ها چطور باید انتخاب شوند؟ شما با توجه به موضوع، عنوان و چکیده ای که نوشته اید و حتی بخش مربوط به بیان مساله و فرضیه ها قطعاً یک سری متغیرها در پژوهشتان دارید. می توانید از همین متغیرها برای تهیه کلید واژه استفاده کنید. متغیرهای شما شامل یک سری کلمات کلیدی هستند که به عنوان نقطه مشترکشان محسوب می شوند، همین مواردی که در عبارات مختلف تکرار می شوند می توانند کلید واژگان شما باشند. وقتی فهرستی از کلید واژه را لیست کردید راحت تر می توانید عمل جستجو را انجام دهید.

تهیه اسامی افراد صاحب نظر در مورد موضوع مورد پژوهش

فرض بر این است که شما کلید واژگان مرتبط با پژوهش خود را پیدا کرده اید و تا حدودی هم جستجو را انجام داده اید. در چنین حالتی با سیل عظیمی از پژوهش ها روبرو می شوید که برخی ممکن است تنها از نظر کلید واژه با موضوع شما یکسان باشند و واقعاً در مورد موضوع شما به صورت مستقیم صحبت نکرده اند. دومین گام از نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال این است که اسامی افراد مشهور و موفق در خصوص موضوع خود را شناسایی کنید. پژوهشگرانی که تخصص علمی و دانشگاهی مربوطه در این راستا دارند. این روش کمک می کند تا به بهترین و معتبرترین تعاریف برسید، حتی می توانید دیدگاه های نظری و یافته های پژوهشی بسیار عالی را گلچین کنید.

 شناسایی آدرس های اینترنتی و پایگاه های منابع مرتبط

جستجوی منابع، خود یک مهارت و بخشی از نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال محسوب می شود. بگذارید این موضوع را به زبانی ساده تر توضیح دهیم معمولاً دانشگاه شما قراردادی با پایگاه های اینترنتی نمایه سازی مقالات دارد. از سوی دیگر اصولاً دستوالعمل هایی نیز در وب سایت دانشگاه یا کتابخانه شما وجود دارد که به شما خواهد گفت چطور می توانید به منابع این نمایه ها دسترسی داشته باشید. این روش به شما کمک می کند تا بتوانید پیشینه پژوهش مورد نظر خود را طبق فیلترهای سختگیرانه تری جستجو کرده و خروجی بهتری بنویسید.

گام دوم، یافتن ارتباطات و پیش زمینه ها به واسطه بازبینی

حال که نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال مشخص شد نوبت به بازبینی نهایی است. شما موضوع خود را دقیق مشخص کرده اید و طبق آنچه که در پیشینه تحقیق مشخص شده است باید اطمینان حاصل کنید که منابع مرتبط با موضوع برای نوشتن پیشینه انتخاب شده اند یا خیر.
مقالات علمی معتبرترین منبع برای یافتن اطلاعات در مورد موضوعات تحقیقاتی هستند. می توانید از طریق پایگاه های اطلاعاتی علمی مانند Scholar، SID و IranDoc به مقالات علمی مرتبط با موضوع تحقیق خود دسترسی پیدا کنید. برای اطمینان بیشتر ارتباط موضوع و پژوهش های انتخابی شما می توانید به سراغ گزارش های تحقیقاتی که حاوی اطلاعات دست اول هستند نیز بروید.

گام سوم برنامه ریزی برای مستند کردن پیشینه تحقیق

منابعی که از قسمت پیشینه تحقیق از آنها نام برده اید می بایست مستند باشند. برای این کار در بازبینی نهایی از این قسمت پروپوزال سعی کنید به بخش های مختلفی از منابع که می تواند اعتبار آنها را ثابت کند بروید مثلاً برای لیستی از عناوین مربوط به پژوهش های قبلی می تواند گزینه قابل قبولی باشد. گزارش تحقیقاتی که پژوهش های قبلی دارند را تا جایی که اضافه گویی نکنید اعلام کنید. روش شناسی در پژوهش ها را به صورت خلاصه وار اعلام کنید. این سری ویرایش ها سبب می شود تا به استاد خود ثابت کنید که مطالعه و تسلط کامل به پژوهش های قبلی دارید و به نوعی روحیه تحقیقاتی شما را ثابت خواهد کرد.

یافته ها و تفسیر اطلاعات در قسمت پیشینه تحقیق باید با احتیاط نوشته شود. نیاز به نوشتن همه یافته ها و تفسیر طولانی نیست اما باید بگویید که در مجموع پژوهش های گذشته چه مسیرهایی طی شده است.

اگر در انجام این بخش نا موفق بودید می توانید از طریق صفحات انجام پروپوزال و انجام پروپوزال دکتری با کارشناسان ما ارتباط بگیرید و از اولین مشاوره رایگان خود استفاده کنید.

نمونه ای از پیشینه تحقیق نوشته شده

برای اینکه با نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال بیشتر آشنا شوید سعی کرده ایم یک مثال کاربردی از پیشینه تحقیق مناسب و قابل قبول برایتان بزنیم. این پیشینه تحقیق در برای پروپوزال روانشناسی است که توسط موسسه انجام پروپوزال انجام شده است.
موضوع پروپوزال: در این قسمت موضوع پروپوزال دقیقاً مطابق با آنچه که در عنوان نوشته اید قید می شود. مثلاً پیش بینی کیفیت زندگی افراد پس از به وجود آمدن شبکه های اجتماعی.
در قسمت بعدی نام خانوادگی چندین پژوهشگر که مسیر مشترکی در این موضوع داشته اند را قید می کنید.
مثلاً: جمشیدی، کاظمی، بهرامی، جعفرپور (1401) پژوهشی در راستای پیش بینی کیفیت زندگی افراد پس از به وجود آمدن شبکه های اجتماعی در رده های سنی کودک، نوجوان و بزرگسالان انجام داده اند.
در قسمت بعدی می بایست به مطالعه توصیفی همبستگی پرداخته شود. یعنی در این قسمت گفته می شود که این پژوهشگران بر روی تعداد مشخصی از افراد در سنین مختلف، مثلاً 70 نفر، به واسطه روش پرسش و پاسخ و یا مصاحبه و هر چیز دیگری از نظر نوع زندگی به نتایج مشخصی رسیده اند. می توانید تجزیه و تحلیل داده ها در این بخش را بر اساس رده سنی افراد مورد تحقیق دسته بندی کنید. سپس نتایج به دست آمده را می نویسید. مثلاً می توان اینطور گفت که رده سنی نوجوان بیشترین آسیب را از پلتفرم هایی مثل اینستاگرام دیده اند و درصد آسیب را قید کنید. در این بخش راهکارهای مناسب مشخص می شود و راهکارهایی که معنادار نیستند معمولاً کنار گذاشته خواهند شد.

گام های کلی یک پیشینه تحقیق موفق

در نحوه نوشتن پیشینه تحقیق در پروپوزال سه بخش اصلی شامل معرفی، متن اصلی و نتیجه گیری خواهید داشت. یادتان باشد در بخش هدف به طور واضح هدف از پیشینه تحقیق را مشخص کنید.
در قسمت متن اصلی خلاصه سازی و ترکیب تحقیقات، آنالیز و تفسیر و ارزیابی منتقدانه مطرح است که در نهایت منجر به ساختار دقیق متن می شود.
در بخش نتیجه گیری به بیان نتایج کلیدی که از مطالعه و بررسی تحقیقات پیشین دریافت کرده‌ اید بپردازید و به اهمیت آنها تاکید کنید. معمولاً انجام همه این موارد برای یک دانشجو سخت است بنابراین چه خوب است از کارشناسان خبره انجام پروپوزال در این زمینه مشاوره گرفته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ثبت سفارش لطفا در تلگرام یا واتساپ یا ایتا به شماره 09104503300 پیام دهید.