۰۹۱۰۴۵۰۳۳۰۰

با دفتر ما تماس بگیرید

info@anjamproposal.com

برای ما ایمیل بفرستید

اجزای پروپوزال | معرفی 8 بخش مهم پروپوزال

اگر دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و دکترا باشید برای گرفتن مدرک فارغ التحصیلی خود نیاز به ارائه پایان نامه دارید و پیش از شروع به انجام تحقیقات پایان نامه نیاز است یک فرم تحت عنوان فرم پروپوزال را تکمیل کنید پس نیاز است تا اجزای پروپوزال را به خوبی بشناسید تا بتوانید اقدام به تکمیل این فرم نمایید.
اجزای پروپوزال
آنچه در این صفحه میخوانید

ساختار پروپوزال

اگر بخواهیم از ساختار پروپوزال بگوییم باید بگوییم که پروپوزال خلاصه دقیقی از یک سری تحقیقات بوده. به طوری که اطلاعاتی در خصوص مناسب بودن یک موضوع و همینطور نحوه انجام تحقیق در مورد موضوع مورد نظر ارائه می دهد. پروپوزال باید ساختاری داشته باشد که اطلاعات لازم به اساتید را ارائه دهد، سپس می توان توقع داشت که پروپوزال به تصویب می رسد. در ساختار پروپوزال موضوع، بیانیه، سوالات اصلی تحقیق، معرفی آن و همینطور مواردی مانند روش شناسی تحقیق و بخش منابع بسیار پر اهمیت است.
ساختار پروپوزال به این صورت است که شما اطلاعات کلی از موضوعی که تحقیق روی آن انجام داده اید را ارائه می دهید. این اطلاعات که در قالب متنی خلاصه است می بایست پاسخگوی تمامی سوالات احتمالی شخص باشد. در واقع هدف اصلی از ارائه پروپوزال این است که اساتید به این نتیجه برسند که موضوع انتخابی شما برای پایان نامه قابل تحقیق و ارزشمند است. ساختار پروپوزال هر دانشگاه با دانشگاه دیگر فرق می کند و باید از سایت دانشگاه برداشته شود اما یک سری بخش بندی های اساسی در خصوص پروپوزال وجود دارد که در اغلب فرمت های دانشگاهی رویت می شود.

بخش های مختلف پروپوزال

اجزای پروپوزال را طبق شرایط زیر برایتان آورده ایم به طوری که بدانید گام های اصلی نگارش پروپوزال بر چه اساسی دنبال می شود:

  •  مشخص کردن موضوع تحقیق (عنوان جذاب کنید)

اولین بخش که البته مهمترین بخش تحقیق است مشخص کردن عنوان پروپوزال بوده که وابسته به موضوع و حوزه انتخابی شما در نظر گرفته می شود. عنوان همان چیزی است که در ابتدا به چشم استاد می خورد. موضوع نباید خیلی کوتاه و یا بسیار بلند باشد. جامع و روان بودن موضوع بسیار حایز اهمیت است. به عنوان مثال موضوعاتی با شروع طراحی، بررسی، ارائه و یا مطالعه و … می توانند شروع کننده های خوبی باشد. معمولاً طبق ساختار پروپوزال بین 7 الی 15 کلمه برای عنوان در نظر می گیرند که البته نیاز است به شکل خبری طراحی شه باشد. موضوع انتخابی شما باید قابل اجرا نیز باشد. موضوعاتی که قابل اجرا نیستند مشکل ساز خواهند بود.

  •  بیان مساله در پروپوزال

اصلی ترین هدفی که قسمت بیان مساله در اجزای پروپوزال دنبال می کند پاسخ به این سوال است که هدف از انجام تحقیقات در موضوع انتخابی چیست. در واقع در ابتدا نیاز است مقدمه ای آورده شود، سپس مشکل به طور کلی بیان شود. در نهایت نیز همان مشکل از کل به جز توضیح داده شود. قسمت بیان مساله در پروپوزال رویکرد تعریف و تمجیدی ندارد. در این بخش باید اینطور نوشته شود که مشکل اصلی که باعث شده تا چنین موضوعی برای تحقیق انتخاب شود چیست. مشکل مدنظر باید بسیار شفاف و به زبانی واضح توضیح داده شود معمولاً برای بیان مساله یک صفحه در نظر گرفته می شود که باز هم طبق ساختار اعلام شده در فرم پروپوزال هر دانشگاه متفاوت خواهد بود. اگر در این بخش دچار مشکل شدید می توانید با مراجعه به صفحه انجام پروپوزال از مشاوره رایگان تیم ماس استفاده کرده و سفارش خود را نیز نهایی کنید.

  •  ضرورت و اهمیت تحقیق در پروپوزال

حال که در قسمت قبل یعنی بیان مساله مشکلات مربوطه اعلام شد و مشخص شد که دلیل علاقه پژوهشگر به موضوع مورد نظر چیست نوبت این رسیده تا ضرورت و اهمیت تحقیق در پروپوزال مشخص شود. ضرورت و اهمیت تحقیق همانطور که از نامش مشخص است در مورد فواید و مزایای تحقیق صحبت می کند. یعنی در این بخش از نگارش پروپوزال باید بگویید که نتایج حاصل از تحقیق چه فایده ای دارد و به نوعی کدام یک از مشکلاتی که در قسمت بیان مساله مطرح کرده بودید را برطرف می کند. ضرورت و اهمیت تحقیق در پروپوزال مهم است و معمولاً این قسمت از سوی بسیاری از افراد رد می شود. در چنین شرایطی بهتر است به سراغ کارشناسانی بروید که دانش بالایی در انجام ضرورت و اهمیت تحقیق پروپوزال دارند. کارشناسان انجام پروپوزال در این زمینه کاملاً دوره های تحقیقاتی گسترده ای را پشت سر گذاشته و به نتیجه دلخواه رسیده اند.

با خواندن مقاله اهمیت و ضرورت تحقیق در پروپوزال می توانید درک بهتری از این بخش داشته باشید.

  •  اهداف تحقیق را مشخص کنید!

در هر دانشگاهی درس بخوانید برای نوشتن پروپوزال باید اهداف تحقیق مشخص شود. به هر حال باید بگویید تحقیق شما در چه مسیری حرکت می کند. اهداف تحقیق شامل دو دسته کلی و جزئی است. هدف کلی همانی است که در عنوان پروپوزال نوشتید. در واقع عنوان پروپوزال همان هدفی است که تحقیق قرار است در نهایت به آن برسد. در یک قاعده کلی برای اینکه هدف اصلی را مشخص کنید کلمات قابل اندازه گیری مثل تعیین یا شناخت و … می تواند گزینه بهتری برای شما باشد. بنابراین این موضوع را جدی بگیرید.
برسیم به موضوع اهداف جزئی از موارد مهمی است که در تحقیق باید به آن پرداخته شود. برای اینکه اهداف جزئی را بنویسید باید فاکتورهایی مثل قابل اندازه گیری و واقع بینانه بودن را در نظر بگیرید. اما به طور کلی این اهداف شامل اجزای کوچک تری از هدف کلی شما هستند. برای اینکه این قسمت را بهتر متوجه شوید مثال می زنیم. برای نوشتن اهداف جزئی بهتر است از افعالی مثل تعیین کردن، مقایسه کردن، اثبات کردن، محاسبه کردن و موارد این چنینی استفاده کنید. هرچه در بیان اهداف خود دقیقتر عمل کنید می توانید به نتیجه درست تری دست یابید و همه جوانب را بسنجید.

  •  سابقه و پیشینه تحقیق در پروپوزال

وقتی قرار است در مورد تحقیقات صورت گرفته در خصوص موضوع صحبت کنید یعنی باید حداقل 10 مقاله را بررسی کرده باشید. در دانشگاه های برتر تعداد این مقالات به 25 عدد هم می رسد. بهتر است از مشاور خود در این زمینه اطلاعات کافی به دست آورید. نکته مهم اینجاست که 70 درصد از مقالات می بایست برای دو سال اخیر باشد و 30 درصد هم برای سال های قبل تر. شما باید یک سری اطلاعات مهم از هر مقاله شامل عنوان، سال، نویسندگان، contribution مقاله، روش پیشنهادی، ابزار استفاده شده، نمونه داده و آزمایشات و … را بسنجید و آنها را در جدولی ارائه دهید.

برای پیدا کردن این مقالات می توانید از سایت های زیر استفاده کنید.

  •  فرضیات در پروپوزال

فرضیات یک سری حدس و گمان خرمندانه است که به انجام تحقیقات کمک می کند. فرضیات می بایست منطقی باشند، قابلیت بررسی و آزمایش داشته باشند، همینطور نیاز است تا وابسته به چهارچوب مباحث دنبال شوند. فرضیات می بایست با فعل آینده آورده شوند و نوشتن فرضیات با فعل گذشته عملاً مشکل ساز است.

  •  سوالات تحقیق

هرچه به عنوان محقق ذهنیت بالاتری نسبت به موضوع تحقیق داشته باشید تسلط شما بر روی سوالات بیشتر می شود. سوالات بهتر است پیرامون تحقیق طرح شوند. در این بخش سوالات معمولاً با عبارت چگونه، آیا، چرا، چه چیز و … شروع می شوند.

  •  منابع پروپوزال یا رفرنس دهی اصولی

شما می بایست فهرست کاملی از منابع پروپوزال را بنویسید. برای نوشتن منابع بسیار مهم است از استانداردهای APA و یا IEEE استفاده کنید. البته سایر استانداردهایی که از سوی اساتید شما قابل قبول هستند نیز می توانند مهم و قابل قبول باشند.

جمع بندی

پروپوزال، یک طرح اولیه از پایان نامه است و دانشجویان باید برای تکمیل این فرم، دقت و توجه کافی را داشته باشند تا ایرادی به آن وارد نشود. در این مطلب، بخش های مختلف پروپوزال و ترتیب عناوین پروپوزال را بررسی کردیم تا شما با این فرم آشنا شوید و بتوانید آن را به درستی تکمیل کنید. اگر برای نگارش پروپوزال خود، نیازمند راهنمایی هستید می توانید از کارشناسان تیم انجام پروپوزال راهنمایی دریافت کنید. کارشناسان از زمان نگارش پروپوزال تا زمان دفاع از پایان نامه، در کنار شما خواهند بود. اگر با خواندن مطالب بالا متوجه شدید که نیاز به برون سپاری پروپوزال خود را دارین برای اطلاع از قیمت به صفحه قیمت انجام پروپوزال مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ثبت سفارش لطفا در تلگرام یا واتساپ یا ایتا به شماره 09104503300 پیام دهید.