۰۹۱۰۴۵۰۳۳۰۰

با دفتر ما تماس بگیرید

info@anjamproposal.com

برای ما ایمیل بفرستید

نحوه نوشتن منابع در پروپوزال | آموزش 4 مدل مهم

نحوه نوشتن منابع در پروپوزال متفاوت است و البته که باید قوانین مربوط به هر یک کاملاً دقیق رعایت شود. اما نکته مهمی که بدانید این است که هدف از نوشتن منابع این است که اساتید شما بدانند که پژوهش علمی شما بر پایه چه منابعی پیش رفته و از سطح علمی آن اطمینان داشته باشند. نوع رفرنس دهی در پروپوزال باید به صورتی باشد که سوالات و ابهامات در راستای اعتبار متن پروپوزال به کل برطرف شود.
نحوه نوشتن منابع در پروپوزال
آنچه در این صفحه میخوانید

انواع رفرنس دهی در پروپوزال

روش های نوشتن منابع در پروپوزال متنوع هستند. مثلاً اگر به نحوه نوشتن منابع در پروپوزال سال های قبلتر دقت کنید، قانون ارجاع مخصوصی وجود داشت اما امروزه باید دید که دانشگاه مورد نظر کدام یک از متدهای رفرنس دهی را بیشتر مورد تایید قرار می دهد. در یک بررسی کلی محبوب ترین روش های رفرنس دهی به خصوص در راستای نحوه نوشتن منابع انگلیسی در پروپوزال روش APA، هاروارد، شیکاگو وmla است.

نحوه نوشتن منابع در پروپوزال به روش apa

در سفارشات اخیر ما در انجام پروپوزال روش apa درخواست های زیادی داشته است. برای رفرنس دهی به روش apa که از دسته روش های بسیار پرکاربرد و پرتکرار در دانشگاه های مختلف بوده و سطح دقت آن مورد پذیرش اساتید است معمولاً بیشترین تمرکز بر روی اسم نویسنده و تاریخ نوشته او است. البته محل قراری این دو فاکتور نیز مهم است. اسم نویسنده و تارخ باید در بخش داخلی متن و دقیقاً کنار جمله مربوط به همان نوشته قرار بگیرد.

یک مثال ساده از این روش به این صورت است که شما نام نویسنده و یا نویسندگان و همینطور زمان چاپ نوشته را در داخل متن آورده و از علامت پرانتز استفاده می کنید. منظور از تاریخ فقط سال چاپ است. مثلا در کنار یک جمله در داخل پرانتز می نویسید: (Adams,2022)

حال ممکن است بخواهید یک جمله مستقیم از نویسنده را وارد متن پروپوزال خود کنید. در این حالت باید از قوانین نقل و قول استفاده نمایید و شماره پاراگراف را قید کنید. روش کار به این صورت است که شما نام نویسنده، تاریخ و شماره پاراگراف را در داخل یک پرانتز آورده و در مقابل همان جمله مورد نظر قرار می دهید. موارد گفته شده باید با ویرگول از هم جدا شوند. مثال زیر به شما کمک خواهد کرد.
(Adams,2022,pp.36-37)

دقت داشته باشید که در روش رفرنس دهی apa پس از انجام مراحلی که مربوط به داخل متن است، همه منابع می بایست در قسمت پایان یعنی بخش مربوط به لیست منابع هم نوشته شوند. در روش apa خواننده باید بتواند به صورت فهرست وار نیز به اطلاعات موجود در مقاله دسترسی داشته باشد.

نکات مهم در این روش که باید رعایت کنید این است که منابع شما باید در یک صفحه جدید که با عنوان ” منابع” مشخص شده است گردآوری شود. همینطو منابع باید در یک لیست مرتب و به ترتیب حروف الفبا بر اساس نام نویسنده آورده شوند. البته نیازی به اولویت بندی نوع منابع اعم از مقاله، منابع اینترنتی و یا کتب نیست.

اگر پروپوزال شما شامل جداول و تصاویر است. منبع همه جدول و تصاویر باید در قسمت اصلی نوشته آورده شده و شماره گذاری شوند. به عنوان مثال در متن اصلی می گویید” همانطور که در شکل 4 نشان داده ایم” و یا ” بر اساس آماری که در جدول 2 آورده ایم” . بهتر است زیر هر تصویر یا جدول به طور مختصر به کاربرد آن اشاره شود.

رفرنس دهی به روش شیکاگو

نحوه نوشتن منابع در پروپوزال به روش شیکاگو معمولاً به دو شکل صورت می گیرد. روش اول به این صورت است که رفرنس دهی در داخل متن بوده و شما اگر متن خاصی را برداشت کرده اید باید برایش شماره مشخصی در نظر بگیرید و شماره ها را در بخش پاورقی بیاورید. پروپوزال های رشته تاریخ اغلب به این شکل نوشته می شوند.

مثال برای این روش: این پروپوزال بر اساس یافته های موفقیت آمیز شخصی نویسنده ها به منظور رشد ایده های نو در دنیای تجارت استفاده می کند. 1

روش دوم از اسم نویسنده و تاریخ نشر او کمک می کند به طوری که همه منابع به صورت یکجا و به لیست وار در بخش پایان تحقیق نوشته می شود.

مثال برای این روش: 1 Adams ،2010، تجارت و دنیای پیچیده اش.

رفرنسی به روش شیکاگو معمولاً برای رشته های علوم انسانی به خصوص تاریخ، هنر و ادبیات بسیار عالی است. در واقع شما منابع را به واسطه اعداد شماره گذاری می کنید و این اعداد در بخش پاورقی و یا پایان نوشته می آیند.

دومین روش که مبتنی بر نام نویسنده و تاریخ نشر بود برای رشته های علوم اجتماعی کاربرد دارند. البته که منابع در این روش به شکل مختصر و در داخل متن هم قابلیت اشاره خواهند داشت.

نحوه نوشتن منابع در پروپوزال به روش MLA

در این روش معمولاً سبک ارجاع به صوت درون متنی بوده اما به شکل خلاصه شده است. نیاز به نام خانوادگی نویسنده بوده و همینطور شماره صفحه نیز باید در داخل پرانتز آورده شوند. نیازی به سال انتشار نیست. البته در بخش پایان هم لیست منابع بر اساس حروف الفبای نام خانوادگی نویسندگان تنظیم خواهند شد. در این لیست علاوه بر نام نویسنده می بایست عنوان اثر و اطلاعات انتشار و در صورت وجود جزییات دیگر نیز قید شود.

روش MLA به نسبت دو روش قبل بسیار ساده تر است به همین منظور اگر پروپوزال شما وابسته به تحلیل های متنی بوده و یا از مقالات ادبی استفاده کرده اید می توانید این روش را برای نوشتن منابع انتخاب کنید.

یک مثال واقعی برای رفرنس دهی منابع به روش MLA می زنیم. فرض کنید نویسنده نامش احسان محمدی است و شما متنی از صفحه 26 مقاله او را به صورت نقل قول استفاده کنید. در این صورت کافیست بنویسید : (محمدی، 26)

ممکن است نقل قول شما مربوط به یک جمله مشخص نباشد و به چندین جمله به صورت غیر مستقیم پرداخته باشد در این صورت مینویسید( محمدی 26-28)

برای اینکه نحوه نوشتن منابع انگلیسی در پروپوزال هم به روش MLA یاد بگیرید مثال واضحی می زنیم. اگر نام نویسنده Adams باشد و شما جمله ای از صفحه 129 کتاب او نقل و قول کرده اید اینطور می نویسید: (129 Adams)

همانطور که گفتیم شما نیاز به لیست منابع در پایان پروپوزال دارید که باید فرمت آن را اجرا کنی. مثلاً اگر از مقاله ای استفاده کرده اید یک مثال درست به صورت زیر است:

مقاله: محمدی، احسان، “عنوان مقاله”، نام مجله، دوره 9، شماره 3، 1401، صفحات 30-31.

دقیقاً همین روش برای مقالات انگلیسی بوده اما از سمت به راست و از نام خانوادگی نویسنده شروع شده و به صفحات ختم می شود.

رفرنس دهی به روش هاروارد

در این روش از نوشتن منابع در پروپوزال از سبک نویسنده-سال انتشار استفاده می شود به طوری که این موارد داخل متن هستند. همینطور در انتهای متن هم نیاز است تا به ترتیب حروف الفبا آورده شوند. نکته مهم در این روش رفرنس دهی این است که اغلب هدف اصلی قدردانی از نویسندگان بوده و معمولاً نام نویسنده، تاریخ چاپ، موضوع نوشته، مکان چاپ، نام ناشر و صفحات مورد استفاده نیز قید می شود. البته که ترتیب قرار گیری هم مهم است.

در روش رفرنس دهی به روش هاروارد در لیستی که در پایان متن اورده می شود در هر مدخل در ابتدا نام خانوادگی سپس نام آورده می شود. سومین گزینه مربوط به تاریخ انتشار است که باید داخل پرانتز قرار بگیرد. پس از آن موضوع نوشته شده و شهر و ناشر و شماره صفحات به ترتیب اولویت می آیند.

مثال برای این روش به صورت زیر است:

SMITH, D. (2022). Digital market . Canada. Atria books. 35

رفرنس نویسی پروپوزال در دانشگاه ها متفاوت است!

با توجه به تجربه ما در انجام پروپوزال دکتری و ارشد نحوه نوشتن منابع در پروپوزال دانشگاه های مختلف یکسان نیست. البته که طبق تجربه طولانی مدت مجموعه انجام پروپوزال، رفرنس دهی به روش apa در بسیاری از دانشگاه های معتبر مورد قبول است اما شاید روش mla تنها برای برخی از حوزه های پژوهشی مناسب باشد. چه خوب است پیش از شروع این کار از شیوه رفرنس دهی دانشگاه خود به طور دقیق اطمینان داشته باشید.

موضوع مهم دیگر که اغلب دانشجویان سوال می کنند این است که آیا رفرنس دهی باید به صورت دستی انجام شود و یا از نرم افزار برای این کار استفاده کرد. مشخص است که روش دستی زمان زیادی از شما می گیرد و ممکن است دقت لازم را نداشته باشید. بهتر است که از نرم افزار و افراد خبره در این زمینه کمک خواسته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ثبت سفارش لطفا در تلگرام یا واتساپ یا ایتا به شماره 09104503300 پیام دهید.