۰۹۱۰۴۵۰۳۳۰۰

با دفتر ما تماس بگیرید

info@anjamproposal.com

برای ما ایمیل بفرستید

چگونه پروپوزال ارشد بنویسیم؟ | آموزش 9 گام اصلی

پروپوزال طرح اولی یک تحقیق برای دانشجوی کارشناسی ارشد محسوب می شود، بنابراین اگر روش نوشتن پروپوزال ارشد به درستی اجرا شود نشان دهنده بار علمی بالای دانشجو و میزان علاقه او به طرح پژوهشی است. در این مقاله به طور کامل توضیح داده ایم که چگونه پروپوزال ارشد بنویسیم. ضمن اعلام دقیق روش نوشتن پروپوزال ارشد مبنی بر ساختار اصلی آن، تلاش می کنیم تا در یک آموزش گام به گام به دانشجویان ارشد یاد بدهیم که چطور خودشان می توانند اقدام به نوشتن پروپوزال نمایند. این مقاله کاملا حاصل تجربه 12 سال ما در این حوزه است، بنابراین اگر به پروپوزال نیاز دارین و تایم کافی هم ندارین از صفحه های انجام پروپوزال و انجام پروپوزال دکتری ثبت سفارش کنید.
چگونه پروپوزال ارشد بنویسیم
آنچه در این صفحه میخوانید

نوشتن موضوع پروپوزال کارشناسی ارشد

برای نوشتن موضوع پروپوزال کارشناسی ارشد اولین قدمی که باید بردارید این است که به سراغ علاقه خود و البته موضوعی دقیقاً مرتبط با حوزه تحصیلی خود بروید. روش های مختلفی برای پیدا کردن موضوع مورد نظر وجود دارد.
می توانید با اساتید خود مشورت کنید، مقالات مختلفی مطالعه کنید و همینطور سری به ایده هایی که در سایر مقالات مرتباط به آن چشم انداز آتی اعلام می شود رجوع کنید.
اما در پیدا کردن موضوع چند نکته مهم باید رعایت شود. اول اینکه موضوع انتخابی شما می بایست غیرتکراری باشد. سطح نوآوری موضوع بهتر است سنجیده و به تایید برسد. قابل انجام بودن موضوع بسیار مهم است و در نهایت باید سطح امکانات موجود برای انجام موضوع نیز سنجیده شود.
وب سایت ایران داک کمک می کند تا از غیرتکراری بودن موضوع اطمینان حاصل کنید.
برای درک کامل این محتوا و نحوه نگارش پروپوزال نیاز است یک سری پیش نیاز ها را بلد باشین. در مقالات زیر این پیش نیاز ها را به شما آموزش داده ایم:

  1.  پروپوزال چیست
  2.  اجزای پروپوزال
  3.  اهمیت و ضرورت تحقیق در پروپوزال
  4.  جدول گانت در پروپوزال
  5. پروپوزال چند صفحه باید باشد

نوشتن عنوان، کلیدی ترین عامل در جذابیت پروپوزال ارشد

در ساختار و روش نوشتن پروپوزال ارشد، عنوان اولین چیزی که خواننده آن را می بیند. در واقع عنوان است که سبب می شود خواننده تمایلی برای مطالعه قسمت های دیگر متن از خود نشان دهد یا خیر. در صفحه عنوان مشخصات مربوط به عنوان که می تواند فارسی و لاتین باشد، کلمات کلیدی به فارسی و لاتین و همینطور مشخصات نویسنده شامل اسم و فامیل و مشخصات استاد راهنما و مشاور به همراه رشته، گرایش و نام دانشگاه قید می شود.
پیچیدگی، کوتاه بودن بیش از حد و طولانی بودن عنوان پروپوزال ارشد یک نکته منفی است. عنوان باید در جذاب ترین، کامل ترین و رساترین حالت ممکن نوشته شود. روش نوشتن عنوان به این صورت است که شما حق استفاده از علائم اختصاری، کلمات مبهم و طرح سوال ندارید. عنوان شما نباید حس پیش داوری را به خواننده القا کنند. عنوان می بایست گویای موضوع انتخابی و اهمیت آن در دنیای واقعی باشد.

به روش زیر چکیده پروپوزال ارشد بنویسید!

در بررسی روش نوشتن پروپوزال ارشد پس از صفحه عنوان نوبت به نوشتن چکیده است. باید بدانید چکیده خلاصه ای از پروپوزال است و معمولاً طبق قوانین اغلب دانشگاه ها تا 300 کلمه می توانید چکیده بنویسید. شما می بایست در ابتدا متنی کوتاه در مورد موضوع خود ارائه دهید. سپس نتیجه گیری پروپوزال را به زبانی که مشخص می کند از پژوهش خود اطمینان دارید بنویسید. متنی کوتاه از نحوه رسیدن به موضوع مورد نظر در چکیده می تواند کمک کننده باشد. چکیده ای که می نویسید باید جنبه نوآوری کار شما را به طور مختصر شفاف سازی کند.

نحوه صحبح نوشتن مقدمه

نوشتن مقدمه یکی از مهمترین بخش از روش نوشتن پروپوزال ارشد محسوب می شود. در واقع در این بخش می توانید پروژه پیشنهادی خود را به خواننده ثابت کنید و توجه خواننده را جلب نمایید.
مثلاً یکی از بخش های مهم آن روشی و زبانی است که برای بیان مقدمه انتخاب می کنید. مقدمه را طوری بنویسید که همه مطالب مهم در مورد موضوع مورد مطالعه را به زبانی ساده و به دور از حاشیه بیان کند. در نوشتن مقدمه نیاز است تا ایده کلی پژوهش و حوزه آن را مشخص کنید. در مورد اهمیت موضوع پژوهش و استدلال های خود نیز صحبت نمایید. استدلالی که در بخش ضرورت مساله مورد نظر سبب می شود تا خواننده نیز با شما همگام شده و بتواند ذهنش را برای مبحث اصلی آماده کند.

به دنبال حل چه مساله ای هستید؟ (نوشتن بیان مساله)

بهترین روش برای بیان طرح مساله این است که محقق به طرح سوال و یا مساله ای مهم بپردازد. در این قسمت باید قصد خود از مطرح کردن موضوع و پرسش پروپوزال بیان کنید. همینطور راهکارهای مختلفی که به کار گرفته اید، در نهایت چه سودی برای شما خواهد داشت. توضیح موارد یاد شده باید به قدری دقیق و صریح باشد که استادانی که می بایست موضوع پروپوزالتان را تایید کنند قانع شوند. به روش های زیر می توانید به بیان مساله بپردازید:

  •  مطرح کردن شواهدی که ثابت کند مساله مورد نظر در جامعه وجود دارد
  • توضیح دقیق و شفاف در مورد مساله و اعلام ابهامات آن به صورت جزئی
  •  توضیح دقیق تاثیری که مساله می تواند روی جامعه بگذارد.
  •  توضیح در مورد اهمیت مساله و همینطور دلایلی مبنی بر اینکه چرا باید تحقیق انجام شود.
  •  توضیح دقیق تاثیراتی که پژوهش در برطرف کردن مساله خواهد گذاشت.
  •  تعیین مکان و حدود زمان و مشخص کردن ابعاد تحقیق
  • اسامی دقیق از گروه و سازمان های دخیل در پژوهش
  •  ذکر نام گروه‌ ها و سازمان ‌های ذی ‌نفع از نتایج پژوهش
  •  مشخص کردن هدف اصلی تحقیق و همینطور ارزیابی تمامی متغیرهای کیفی و کمی

بیان ابزار و روش تحلیل اطلاعات به طور جامع

در روش نوشتن پروپوزال ارشد، اطلاعات جامع و کامل بسیار مهم است. بنابراین نباید هیچ ابهامی در خصوص منابع و ابزاهای مناسب با پژوهش خود به جا بگذارید. وقتی یک کار تحقیقی انجام می شود یعنی کتابخانه و اسناد علمی مختلفی به کار گرفته شده است. بنابراین این موارد را به صورت دقیق اما بدون توضیح اضافی قید نمایید.
بر اساس رشته تحصیلی خود ممکن است کتابخانه ها و مقالات علمی کافی نباشند. مثلاً یک دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی در این بخش باید از روش های مصاحبه و پرسشنامه کمک بگیرد. دانشجوی کارشناسی ارشد علوم آزمایشگاهی و موارد مشابه می بایست روش های آزمایشگاهی و داده های مربوطه را اعلام نماید. بنابراین منابع به کار گرفته در طول تحقیق هر رشته تحصیلی باید بر اساس همان رشته انتخاب شود.
هر ابزاری که مورد استفاده قرار می دهید نکته مهم اینجاست که باید بتوانید در نوشتار خود ثابت کنید که ابزار انتخابی با نوع و روش تحقیق شما همخوانی کامل داشته باشد. همینطور بهتر است در مورد نحوه بررسی ابزار و مراحل جمع آوری اطلاعات و یا سایر روش تحلیل داده ها نیز صحبت کنید.
یک دانشجوی کارشناسی ارشد رشته های علوم پایه مثل ریاضی، فیزیک و … باید به آزمون های آماری در این بخش اشاره کند. اگر دانشجوی کارشناسی ارشد کامپیوتر و یا سایر رشته های مهندسی هستید در مورد نرم افزارهایی که مورد استفاده قرار می دهید صحبت کنید. روش تحقیق شما می تواند بنیادی، کاربردی، توسعه‌ ای، تاریخی، توصیفی، همبستگی، علی و معلولی، پیمایشی، تجربی و نیمه تجربی باشد.

پیشینه تحقیق را به چشم یک پیش نیاز ببینید!

معمولاً افرادی که میپرسند چگونه پروپوزال ارشد بنویسیم، اغلب تمرکز خود را بر روی یک مساله یا معضل در جامعه می گذارند. اما تیم انجام پروپوزال با تجربه بیش از 10 سال در نگارش پروپوزال به شما می گوید که اگر یک پژوهشگر هوشمند باشید، پیش از آغاز هر تحقیقی در ابتدا به سراغ تحقیقات هم سو با هدف خود می روید. در نوشتن این بخش از نتایج، زاویه دید و نقاط قوت و ضعف تحقیقات سایر افراد مطلع خواهید شد و به نوعی کار تکراری انجام نمیدهید. برای نوشتن بخش پیشینه تحقیق روند زیر را مدنظر قرار دهید:

  •  مقالات می بایست با موضوع تحقیق شما کاملا مرتبط باشند.
  •  تاریخ انتشارشان از قدیم به جدید مرتب شوند و بهتر است قدمت آن‌ ها بیش از پنج سال نباشد.
  •  براساس محل انجام شدن پژوهش تفکیک انجام دهید؛ اول تحقیقات داخلی، سپس خارجی.
  •  مقالاتی انتخاب کنید که رتبه علمی بالا داشته و معتبر باشند.
  •  در بخش منابع، آدرس کامل کتاب ‌شناختی مقالات استناد شده ذکر نمایید.

روش نوشتن اهداف کلی و جزئی تحقیق به صورت جداگانه

در این قسمت از نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد باید اهداف را به دو دسته کلی و جزئی تقسیم کنید. اهداف کلی به صورت مستقیم از موضوع تحقیق نشات می گیرد. همخوانی عنوان تحقیق با این قسمت بسیار مهم است. همینطور باید نتیجه نهایی پژوهش نیز بیان شود. اهداف جزئی معمولاً زیر مجموعه اهداف کلی هستند اما در بیان هدف خود حتماً نگاه واقع بینانه داشته باشید، با استناد به مراجع علمی این بخش را بنویسید و تا جای ممکن اهداف واضح و شفاف را بیان کنید.
یکی از روش های جالب این است که به ازای هر هدف اختصاصی یک سوال متناسب طرح کنید.

فرضیات تحقیق در قالب صحیح

فرضیات باید در قالب جملات خبری به صورت واضح، دقیق، منطقی، واقع ‌بینانه و کامل مطرح شوند و منطبق با عنوان و هدف پژوهش باشند. ممکن است در نهایت تحقیقی که روی فرضیات انجام شده است رد شود. دقت داشته باشید که شما به عنوان محقق نباید اصراری مبنی بر تایید آنها داشته باشید.

نتیجه گیری و فهرست منابع

این بخش شامل خلاصه ای پروپوزال کارشناسی ارشد است. این قسمت باید تنها در چند خط نوشته شود. عمیق بودن این قسمت مهم است چون ممکن است خواننده تصمیم نهایی خود مبنی بر اینکه پروپوزال را بخواند یا خیر، بگیرد. دقیق و شفاف بودن اطلاعات این بخش مهم است. البته که اجازه گستردگی در نوشتار نخواهید داشت و باید کوتاه اما جذاب بیان نمایید.
در نهایت یک پروپوزال کارشناسی ارشد هنگامی از ارزش علمی برخوردار است که مستند باشد و اطلاعات آن از منابع معتبر داخلی و خارجی استخراج شده باشد. به تنوع منابع فارسی و انگلیسی دقت داشته باشید و یادتان باشد که حتماً نام محقق به درستی و کامل قید شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ثبت سفارش لطفا در تلگرام یا واتساپ یا ایتا به شماره 09104503300 پیام دهید.