۰۹۱۰۴۵۰۳۳۰۰

با دفتر ما تماس بگیرید

info@anjamproposal.com

برای ما ایمیل بفرستید

مدل مفهومی در پروپوزال چیست؟ | معرفی + روش انجام

فرض کنید همه بخش های پروپوزال اعم از مقدمه، بیان مساله، پیشینه، سوابق، سوالات و فرضیات را نوشته اید اما اگر مدل مفهومی در پروپوزال نباشد در بیان هدف خود به مشکل بر می خورید. مدل مفهومی را می توان یک شاخص در نظر گرفت. در واقع به کمک مدل مفهومی، درک، فهم و شبیه سازی یک موضوع اسانتر می شود. مدل مفهومی می تواند به صورت نمودار باشد و یا شامل متون و عناوین شود. معمولاً مدل های مفهومی در پروپوزال به صورت شماتیک شناخته می شوند.
مدل مفهومی در پروپوزال چیست
آنچه در این صفحه میخوانید

پارامترهای مهم در مدل مفهومی در پروپوزال

پیش از اینکه در مورد پارامترهای مهم در مدل مفهومی در پروپوزال بگوییم، بهتر است یک ذهنیت کلی از مدل مفهومی داشته باشید. اگر دیده باشید در برخی از پژوهش ها یک سری نمادها و یا فلش ها دیده می شود که به صورت شماتیک طراحی شده اند و روی هر یک از این فلش ها یک عدد نوشته شده است. این نمای شماتیک همان مدل مفهومی است که در بسیاری از پروپوزال ها نیز می تواند کمک کننده باشد. به طور کلی یک پژوهشگر به واسطه مدل مفهومی مشخص می کند که قصد دارد چه متغیرها و سازه هایی را مورد مطالعه قرار دهد؟ یعنی مدل مفهومی می بایست پاسخ به سوال مطرح شده باشد.

اگر بخواهیم مدل مفهومی در پروپوزال را به شکل دیگری بررسی کنیم باید گفت که معمولاً نحوه اندازه گیری متغیرها و یا سازه ها برای پرسش اصلی پژوهش نیز توسط یک سری مدل های خاص انجام خواهند شد. یعنی مدل مفهومی در پروپوزال کمک می کند تا متغیرها بتوانند عملکرد خود را ثابت نمایند.

اگر بخواهیم مدل مفهومی در پروپوزال را در سطح تخصصی تر توضیح دهیم، اینطور است که معمولاً به کمک مدل مفهومی می توان مشخص کرد که حول محور هر سازه یا متغیر چه پرسش هایی قرار است، طراحی شود. البته که مدل مفهومی تحلیل پاسخ به پرسش ها را نیز می تواند بیاید و نتیجه خوبی نیز به همراه خواهد داشت.

نقش پرسش های عملیاتی پژوهش در مدل مفهومی

زمانی که کارشناسان انجام پروپوزال می خواهند مدل مفهومی را نگارش کنند اولین مرحله مربوط به پرسش های عملیاتی است که ممکن است در طول پژوهش به وجود آید. وقتی این پرسش ها بر روی مدل های مفهومی مشخص می شوند، پژوهشگر این امکان را خواهد داشت که ابزارهای مورد نیاز برای جمع کردن داده و پاسخ به پرسش پژوهشگر را دقیقاً طراحی نماید. او حتی می تواند چهارچوب درستی نیز برای حد و مرز پژوهش خود در نظر بگیرد. به زبانی ساده تر مدل مفهومی در پروپوزال دقیقاً نشان می دهد که پژوهش شما در خصوص یک موضوع مشخص قرار است به چه نتایجی برسد.

در واقع خواننده با بررسی این بخش تا حدی نقشه راه پژوهش شما را متوجه می شود و تعامل بهتری ایجاد خواهد شد. بسیاری از اساتید با دیدن مدل مفهومی در پروپوزال تشخیص می دهند که آیا پژوهشگر نقشه راه مناسبی برای پژوهش خود انتخاب کرده است یا خیر و می تواند او را به هدف نهایی برساند. در این بخش مشخص شد که چه چیزی باید پرسیده شود. حال نوبت به این است که باید از چه کسی (جامعه پرسش) پرسش صورت بگیرد.

جامعه پژوهش در مدل مفهومی در پروپوزال

پس از اینکه پژوهشگر مشخص کرد که در خصوص موضوع مورد نظر چه چیزهایی باید پرسیده شود، نیاز است تا افراد و یا منابعی که بهترین انتخاب برای پاسخ به سوال بخش قبل هستند، مشخص شوند. در واقع باید بدانید پرسش ها از چه کسانی پرسیده شوند تا بهترین جواب را داشته باشند. حال برای اینکه بتوانید در انتخاب جامعه مناسب نتیجه بهتری بگیرید می توانید به سراغ متون و پژوهش های پیشین هم بروید. پژوهش های پیشین برای انتخاب منبع، گروه و افراد بهترین گزینه هستند.

روش گردآوری و تحلیل داده در مدل مفهومی در پروپوزال

پس از مشخص شدن پرسش و همینطور تعیین جامعه پژوهش نیاز است که پژوهشگر بهترین روشی که می تواند تعامل بهتری با افراد داشته باشد را پیدا کند. شیوه تعامل یک گروه دانشجو نسبت به اساتید فرق می کند. در این بخش نیاز است که روشی برای تحلیل داده ها به منظور اجرای مدل مفهومی در پروپوزال انتخاب شود. تیم انجام پروپوزال به خوبی می دانند که قوانین مدل مفهومی در پروپوزال چیست و چطور می توانند آن را اجرا نمایند. برای انجام درست این بخش حتما مقالات اهمیت و ضرورت تحقیق در پروپوزال و ابزار گردآوری اطلاعات در پروپوزال را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ثبت سفارش لطفا در تلگرام یا واتساپ یا ایتا به شماره 09104503300 پیام دهید.